Request For Proposals

Pacific Earthquake Engineering Research Center (PEER) has continuing funding from the State of California related to the seismic performance of transportation systems. To optimally use these funds, PEER Research Committee solicits proposals through the RFP process, usually issued in Fall.

PEER TSRP – Request for Proposals: Solicitation PEER-TSRP 21-01 and 21-02, September 2021 - Now  Open!

The deadline to submit technical proposals is 11:59pm (PT) November 1, 2021
Submit questions to peer_center@berkeley.edu by October 15, 2021

Question 1:  What are the requirements for the PI, Co-PI & Collaborator?

Answer:
  • PI should be limited to those researchers who have the PI status in a PEER core institution.
  • Co-PI should be limited to those researchers who have a PI status in their respective institutes (not necessarily PEER core institutions).
  • Collaborators can be anyone including postdocs without PI status or members of BIP, industry, government agencies, etc.

Question 2:  Can a PI for a PEER project granted in the previous cycle serve as a Co-PI on a proposal for the current 21-01 solicitation?

Answer: Yes.

Question 3:  Can a PI on a proposal submitted under 21-02 and submit another proposal as a PI or Co-PI to 21-01?

Answer: Yes.

Question 4:  Can a co-PI be a faculty member from a university outside of the US?

Answer: Yes.

Question 5: For the RFP 21-01, can we allocate for 1 student per PI and one for Co-PI for a total of 2 students? If not, can we request 50% funding for 2 students for a total amount of funding of 1 student?

Answer: The one graduate student researcher limit mentioned in the RFP 21-01 can be relaxed to include two graduate students - one working with the PI and one with co-PI. However, the total budget of the proposal may not exceed the limit of $100,000.

Question 6: If the collaborators are not funded, but are providing services or matching funds, what is needed to show their contribution?

Answer: If a budget match from the collaborator is shown in the budget form, then a letter from the collaborator is needed. The letter should include information about the collaborator, the name of the PI, name of the project, and the value of contribution that is used as matching funding.

Question 7: How does subaward between a PEER institution and non-PEER institution work?

Answer: When a proposal is funded, PEER works with the sponsored projects office of the PI's core institution. The funding will be provided from PEER to the core institution. Funds to the co-PI in a non-PEER institution are the responsibility of the PI's institution, typically given as a subaward from the PI's institution.

Question 8: On the proposal template there is a space for only two co-PIs. Are we allowed to add a third?

Answer: Yes, you may add a third PI by adding a row to the table.

PEER TSRP – Request for Proposals: Solicitation PEER-TSRP 20-02, September 2020 - Now Closed!

The deadline to submit technical proposals is 11:59pm (PST) November 2, 2020
The deadline to submit questions to peer_center@berkeley.edu is 5pm (PDT) September 30, 2020

PEER TSRP – Request for Proposals: Solicitation PEER-TSRP 19-01, September 2019 - Now Closed

The deadline to submit technical proposals is 11:59pm (PST), November 3, 2019 (posted October 30, 2019, supercedes date in Solicitation)
The deadline to submit questions to peer_center@berkeley.edu is 5pm (PDT), October 15, 2019.